Levering

Om voor vergoeding van therapeutische elastische kousen in aanmerking te komen heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Hierop moet duidelijk een medische indicatie vermeld staan. Voor het aanmeten van kousen kunt u terecht bij de aangesloten leveranciers.

Mogelijkheden en levertijden
Therapeutische elastische kousen kunnen in verschillende kleuren en kwaliteiten geleverd worden. De levertijd is afhankelijk van het soort kous.
– Confectiekousen kunnen binnen 5 werkdagen geleverd worden.
– Vlakbreikousen hebben vaak een levertijd van 10 werkdagen.

Vergoeding
Elke zorgverzekeraar heeft een eigen beleid wat betreft de vergoeding. Raadpleeg uw zorgverzekeraar of een van de leveranciers voor meer informatie.

Vervanging
De levensduur van uw kous is afhankelijk van het gebruik en onderhoud. De zorgverzekeraars hanteren verschillende termijnen voor vervanging. Raadpleeg uw zorgverzekeraar of een van de leveranciers voor meer informatie.

Garanties
De kousen hebben een fabrieksgarantie voor gebruik van ongeveer 6 maanden. Met de huidige regelgeving is het echter wel zo dat de fabrieksgarantietermijn in alle voorkomende gevallen korter is dan de periode die de kous volgens de zorgverzekeraar zou moeten overbruggen. De fabrieksgarantie op defecten is ongeveer 6 maanden.

Klachten
De erkende leverancier heeft een apart klachtenformulier en is aangesloten bij de klachtencommissie van erisietsmisgegaan.nl. Van Weedestraat 3 3761 CA Soest.

 

Aansprakelijkheidsregelingen
Daar waar deze aan de orde komen met betrekking tot de leverancier zullen deze worden geaccepteerd. De klant is zelf aansprakelijk indien er schade aan het product ontstaat als gevolg van onjuist opvolgen van de instructies.